Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ 23. Liselerarası Matematik Yarışması'nı Gazimağusa Türk Maarif Koleji Kazandı

DAÜ 23. Liselerarası Matematik Yarışması
Yayınlanma Tarihi: 27 Nisan 2017, Perşembe

Arda Hepgüler, Elmaziye Ramazan ve Mehmet Çağmel’den oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji Birinci oldu.

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından düzenlenen ‘23. Liselerarası Matematik Yarışması’ finali Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Lefkoşa Türk Maarif Koleji ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ekiplerinin katılımı ile DAÜ’de Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda kalabalık bir izleyici topluluğu önünde yapıldı. Yarışma öncesinde konuşan DAÜ Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov yarışmanın tarihçesi ile ilgili bilgi vererek, yarışmaya katılan tüm okulları kutladı ve yarışmaya mali destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’na teşekkür etti. DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı da, 23 yıldır başarılı bir şekilde yarışmayı düzenleyen Matematik Bölümü’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yarışmaya katılarak finale kalan tüm okulları kutladı ve okullara finalde başarılar diledi. Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen final yarışması sonucunda,

Famagusta Turkish Maarif College

  • Arda Hepgüler, Elmaziye Ramazan ve Mehmet Çağmel’den oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji ‘Birinci’,
  • Cennet Kaçucam, Onur Enes Gündoğdu ve Ömer Faruk Alp’den oluşan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ‘İkinci’,
  • Ahmet Harper, Ercem Yeşil ve Selin Semin’den oluşan Lefkoşa Türk Maarif Koleji ‘Üçüncü’ olurken, yarışmada dördüncü olan      
  • Ceren Erdoğan, Oğuz Yıldırım ve Pelinsu Hakalmaz’dan oluşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji de ‘Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazandı.

Bülent Ecevit Anatolian High School

Bu yıl, yarı final yarışmasında ikinci olan Açelya Özata, Kâmil Koca ve Serkan Arslan’dan oluşan 20 Temmuz Fen Lisesi de 23. Yıl Özel Ödülü’nü kazandı.

Yarışma sonrasında düzenlenen törenle ödüller; birinci Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, ikinci Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’ne DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, üçüncü Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov tarafından verildi. Yarışmada dördüncü olarak Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne ise ödülü merhum Onay Fadıl Demirciler’in eşi Serpin Demirciler tarafından verilirken, 23. Yıl Özel Ödülü’nü kazanan 20 Temmuz Fen Lisesi’ne de ödülü Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov tarafından verildi. 

Onur Konuğu 1996 Mezunu Necmi Şerbetcioğlu

Yarışmanın sonunda, 1995 yılında Liselerarası Matematik Yarışması düzenlenmesi fikrini ortaya atan iki kişiden biri olan ve yarışmaya onur konuğu olarak katılan Matematik Bölümü 1996 mezunu Necmi Şerbetcioğlu’na da onur plaketi sunuldu. Halen Türkiye’de SHELL Petrol A.Ş.’de Planlama Müdürü olarak görev yapan Necmi Şerbetcioğlu yaptığı kısa konuşmada, yarışmaya davet edilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Matematik Bölümü’ne teşekkür etti ve o yıllara ait bazı anılarını anlatarak sözlerini tamamladı.   

Arda Hepgüler, Ercem Yeşil

Bireysel Yarışma Ödülleri de verildi.

Öte yandan, 12 Nisan 2017 tarihinde yapılan 23. Liselerarası Matematik Yarışması’nın bireysel kategorisinde Birinciliği paylaşan Arda Hepgüler (Gazimağusa TMK) ile Ercem Yeşil (Lefkoşa TMK), İkinci olan Sermet Ersöz (Gazimağusa TMK) ve Üçüncü olan Ahmet Harper (Lefkoşa TMK)’e ödülleri DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan ve Fen ve Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov tarafından verildi. Bireysel Yarışmada 23. Yıl Özel Ödülü ile Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan Ömer Faruk Alp (BEAL) ile Kâmil Koca’ya (20 Temmuz FL) ödülleri Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov ve merhum Onay Fadıl Demirciler’in eşi Serpin Demirciler tarafından verildi. Ödül Töreni’nin sonunda Onay Fadıl Demirciler Şildi yarışmada birinci olan Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ve merhum Onay Fadıl Demirciler’in eşi Serpin Demirciler tarafından verildi

Onay Fadıl Demirciler Şildi’nde Son Durum

2014 yılında 5 yıllık süre için konan Onay Fadıl Demirciler Şildi’ni 2014 ve 2016 yıllarında birinci olan Lefkoşa Türk Maarif Koleji 2 defa, 2015 yılında birinci olan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ile 2017 yılında birinci olan Gazimağusa Türk Maarif Koleji de birer defa kazanmış bulunuyorlar. Şildin sürekli sahibi gelecek yıl belli olacak. 

DAÜ Web Siteleri